9 juni 2015

Na het ontbijt vertrokken wij met de wagen naar Split. De boot vertrok rond 11.00 uur. Het was ongeveer 45 minuten varen. In Split kochten wij de etiketten en moesten nog ongeveer 30 minuten wachten voor vertrek.

eiland Brac

Brač (Italiaans: Brazza) is een eiland gelegen in de Adriatische Zee voor de Kroatische kust en ligt tegenover de stad Split. Ten zuiden van Brač ligt het eiland Hvar.

Brač is met 396 km² (lengte 40 km en breedte 13 km en kustlijnlengte ca. 175 km) het grootste van de Dalmatische Eilanden en is na de Kvarner-eilanden Krk en Cres het grootste eiland in de Adriatische Zee. De berg Vidova Gora is bovendien met 778 m de hoogste verheffing in deze zee. Verder wisselt het eiland zich af met veel inhammen en kleine stranden uit kiezelsteen en enkele uit zandstrand met name in het noorden van het eiland bij Lovrecina, Supetar en Vela Luka. Het eiland kenmerkt zich door vruchtbare dalen met wijngaarden en uitgestrekte pijnboombossen. Op vele plekken heeft men uitzicht over deze dalen dankzij het bergachtige landschap en vanaf de noordkust kijkt men uit over het Dalmatisch massief.