Coulon is een stad in het westen van Frankrijk gelegen in het departement van Deux-Sèvres in de regio Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes . Het is een toeristische Mekka van de Marais Poitevin , de hoofdstad van de "Groene Venetië", dat wil zeggen dat het oostelijk deel ook wel bekend staat als het "natte moeras," in tegenstelling tot het „gedroogde moeras."

In het hart van de "natte moeras" loopt de Sèvre.

Het Marais Poitevin is een natuurgebied in Frankrijk welke een breukvlak is tussen de departementen Vendée , de Deux-Sèvres en Charente-Maritime en ook tussen de regio Pays de la Loire en Aquitaine-Limousin-Poitou-Charentes . Dit alles  vormt  de Marais Poitevin en de Baie de l'Aiguillon , het is een overblijfsel van de Golf van Pictones , en beslaat ongeveer 100 000 hectare.

De Sèvre Niortaise is een kustrivier die ontspringt in de buurt van Sepvret gelegen in Deux-Sèvres , kruist Niort , en daalt dan in de Marais Poitevin , die vormt de belangrijkste hydraulische slagader en uiteindelijk uitmondt in de Atlantische Oceaan om precies te zijn in de Aiguillon baai tegenover het eiland Re .