Riquewihr is van oorsprong een middeleeuws dorpje. De 2 stadsmuren om het stadje en de verdedigingsbolwerken zijn een stille getuige van die periode. Zo is er het verdedigingsbolwerk De Dolder, een 25 m hoge toren die gebouwd werd in 1291. Een deel van de stadsmuren dient nu als museum over het leven van vroeger. Riquewihr bezit nog een viertal andere musea, zoals Musée de la Communication en Alsace. Dit museum vind je in het kasteel van Wurtemberg-Montbéliard. Een klein maar interessant museum over de evolutie van communicatie en de post in Elzas-Vogezen.

Veel bezoekers komen naar Riquewihr, omdat ze met eigen ogen willen zien of de authentieke rijkdom aan architecturale schoonheid uit de periode tussen de 15e en 18e eeuw echt klopt. Zelfs in de zijstraatjes ontdek je prachtige voorbeelden van de typische vakwerkhuizenstijl. 

Ontelbaar zijn de wijnkelders in Riquewihr, waar je uitgebreid door de wijnbouwer ingeleid wordt in de wijncultuur en wijnverkoop. Zo vind je in dit stadje in Elzas-Vogezen tijdens jouw vakantie Riquewihr bijvoorbeeld de bekende Grand Cru Schounenbourg.