Kaapstad – 25-1-2014

Vandaag stond de beklimming van de tafelberg op het programma gezien het mooie weer.
Gaston, Frank, Jean-Pierre, Danielle en ikzelf gingen te voet via de Platteklip naar boven.  
Vanaf het hotel bracht ons een taxi naar het vertrekpunt. Het was toen 7u30. De wandeling duurde ongeveer 1u45. Het was klimmen naar boven via ongelijke rotsblokken.  Hoe dichter bij de top hoe mooier het uitzicht.
Lut, Marleen en Greet gingen met de kabellift naar boven, zij vertrokken om 9u00 uur. Boven troffen wij elkaar en na een korte babbel gingen wij terug naar beneden. De afdaling was nog mooier.

Een taxi bracht ons opnieuw naar het hotel.

Tafelberg
De tocht duurt twee uur om op een hoogte van 1100 meter te komen. Dit is ruim gerekend. Een snelle wandelaar bereikt het hoogste punt om en nabij het uur. Wij deden er 1,45 uur over. Bij mooi weer heb je een schitterend uitzicht over Kaapstad en omgeving. Aan de linkerkant van de berg liggen 12 Apostelen en Lions Head en aan de rechterkant Devil’s Peak. Met een goede verrekijker kun je in de verte het Robben Eiland zien liggen.
Op de Tafelberg kun je gewoon wat rondlopen en genieten van het uitzicht. Ook is het mogelijk helemaal naar beneden te lopen.

In de namiddag stond een kleine wandeling naar het Waterfront op het programma om daar de dag af te sluiten met een stevig maaltijd.

Het Victoria & Alfred Waterfront is het historische hart van de haven van Kaapstad, Zuid-Afrika en is met de meeste buitenlandse toeristen de belangrijkste trekpleister van het land. Gelegen aan het water tussen Robbeneiland en de Tafelberg geeft het de mogelijkheid voor bezoekers om te winkelen en andere toeristische attracties te bezoeken aan het waterfront. Er bevinden zich naast winkels hotels, kantoren, de Two Oceans Aquarium en ook de Nelson Mandela Gateway die rondvaarten aanbiedt naar Robbeneiland.