Knysna – Plettenberg – Tsitsikamma

In Tsitsikamma zijn verschillende wandelroutes uitgestippeld. Veel van deze trails duren meerdere dagen, maar ook wanneer je het park één dag bezoekt kun je prachtige wandelingen maken. Een populaire wandelroute brengt je naar de 77 meter lange hangbrug. Deze brug loopt over de Storms River, de grootste rivier van het park die uiteindelijk uitmondt in de zee. Je hebt vanaf deze brug een geweldig uitzicht. Ook de tocht naar de brug toe is erg mooi.
De eerste en meteen ook oudste hangbrug van dateert uit 1969 en is 77 meter lang en 7 meter hoog. Deze werd in 1996 hersteld. In 2006, 10 jaar later werd besloten de brug volledig te vervangen nadat ze ernstige schade had opgelopen door brand en stormweer. De twee andere hangbruggen werden in 2006 gebouwd en zijn respectievelijk 39.5 en 50.5 meter lang. Ook deze twee hangbruggen hebben een hoogte van 7 meter. Een maximum van 25 personen mogen te gelijker tijd over de hangbruggen heenlopen.

Monkeyland, net buiten Plettenberg Bay, is ’s werelds eerste vrij rondlopende primatenopvang voor meerdere soorten, ongeveer een 550 tal soorten zoals – kapucijnaapjes, ringstaartmaki’s en zwart-witte ruchesafari’s, gibbons, brulapen, enz..

Birds of Eden is de thuisbasis van ongeveer 220 verschillende soorten vogels en er leven meer dan 3500 vogels in het reservaat.