De Grotten van Barac

Op zes kilometer ten oosten van het stadje Rakovica (Rastoke), en een halve kilometer ten westen van het centrum van het dorp Nova Kršlja treft u de ingang van de grot van Barać. De kalkstenen rotsen creëerden een veelheid van stalactieten, stalagmieten en stalagnaten, en in de grot zijn vele artefacten, zoals stenen bijlen, armbanden etc. uit de 7de eeuw v.C. gevonden. Volgens de lokale overlevering heeft de grot die naam gekregen omdat een lid van de familie Barać een Turkse reus in een heroïsch gevecht heeft verslagen.

Rastoke

Is het historische centrum van de Kroatische gemeente Slunj . Dit oude deel van Slunj is bekend om zijn goed bewaarde molens en de pittoreske watervallen langs de Slunjčica rivier, deze mondt uit in de Korana rivier de op deze plaats. 

Deze locatie is dan ook vaak aangeduid als 'de kleine meren van Plitvice ". Beide locaties zijn met elkaar verbonden door de rivier Korana. 

De stad ontstond rond Slunj Rastoke en de vertakking van de Slunjčica en Korana rivieren. De watermolens welke gebouwd zijn op deze plaats dragen bij aan de economische ontwikkeling van Slunj.