Een rit van ongeveer 200 km, vanuit onze verblijfplaats, stond vandaag op het programma. De route ging via kleine toeristische wegen door de Cetinakloof om Trogir te bereiken.

Cetinakloof

De rivier de Cetina loopt vanaf Knin zigzaggend door het achterland naar Omis waar het in de zee uitmondt. Op sommige stukken zijn er kloven ontstaan. Al in Omis kun je een groot stuk van deze kloof bewonderen. Dit kan vanaf de weg en vanaf het water. Het meest spectaculaire gedeelte van de kloof is te zien in het plaatsje Zadvarje waar de Cetina zich door een smalle doorgang naar beneden stort in een tweetrapswaterval, de Gubavica. In Omis worden boottochten georganiseerd die de eerste zes kilometer van een smal stuk van de kloof bevaren. Vanaf de weg kun je een deel van de kloof volgen. De kloof is vanaf de weg echter vaak lastig te zien door de begroeiing langs de kant.

 

                                                                                           Trogir

trogir

 Trogir is een stad en een haven aan het einde van de baai van de Ka┼ítela, 27 km gelegen van Split. De oude kern is gesitueerd op een klein eiland tussen het vasteland en het eiland Ciovo.