Wiesbaden is een kreisfreie Stadt in Duitsland aan de rechteroever van de Rijn, tegenover de stad Mainz. Wiesbaden is hoofdstad van de deelstaat Hessen. De stad telt 275.116 inwoners plus ongeveer 19.000 Amerikaanse staatsburgers en is daarmee op Frankfurt na de grootste stad van Hessen. Wiesbaden heeft meerdere natuurlijke waterbronnen, waarvan sommige naar verluidt een genezende werking hebben.

De neogotische Marktkerk  is de voornaamste protestantse kerk in Wiesbaden. De kerk werd in de jaren 1853-1862 door de architect Carl Boos gebouwd als het destijds grootste gebouw van baksteen in het Hertogdom Nassau.

 

Onze tweede dag in Wiesbaden was er één om te fietsen. Wij deden een tocht van ongeveer 60 kilometer, richting Epstein. In dit klein stadje stond een ruïne van een kasteel en een deel was gerestaureerd en bewoond. Het bewoond gedeelte was niet toegangkelijk. Na het middagmaal reden wij via een andere weg terug naar Wiesbaden en reden door verschillende kleinde dorpjes. Zo reden wij door Sonneberg, daar stond ook een kasteel wel te bezoeken maar niet op de zaterdag, dus verder rijden richting Wiesbaden. Bij onze aankomst beseften wij dat het verlof ten einde was.