Rit – van ongeveer 120 km.

Vandaag stond van alles op het programma, waterval (Rust en vrede), grotten (Kango grotten), eten in typisch zuid Afrikaans restaurant (Kobus se Gat), struisvogelboerderij, een typische winkel waar men alles kon kopen wat gemaakt is van struisvogelleder en als klap op de vuurpijl een dans en vermaak avond (Magic Moments)
Wij vetrokken rond 09.00 uur richting Rust en Vrede waterval. De waterval was niet ver van het hotel gelegen en de weg ernaartoe was zeer goed berijdbaar. Wij parkeerden ons voertuig en gingen toch nog een aantal minuten te voet richting waterval. Het pad ernaar toe was goed begaanbaar en veilig. Het was echt genieten aan de waterval van zulks mooi landschap.

Rust en vrede waterval

Rust en Vrede is een mooie kleine waterval die 365 dagen per jaar stroomt – ook al is hij te vinden in de Klein Karoo. In de zomer genieten veel mensen van een picknick of braai onder de bomen bij de ingang, gevolgd door een wandeling en een duik op dit prachtige plekje.

Cangogrotten

De Cangogrotten (Engels: Cango caves,) zijn een stelsel van grotten nabij Oudtshoorn in de Zuid-Afrikaanse provincie West-Kaap. De grotten liggen in de Zwarte Bergen in de Kleine Karoo. Het complex is verdeeld in drie gedeelten (Cango 1, 2 en 3) met een gezamenlijke lengte van meer dan 4 kilometer. De eerste en grootste kamer is ongeveer 90 meter lang, 50 meter breed en tot 18 meter hoog.
De grotten werden reeds door de San als schuilplaats gebruikt. Er zijn een heleboel San-tekeningen te vinden op de ingangsmuren. De kennis van de grot raakte verloren, en in 1780 werd de grot herontdekt door een plaatselijke boer, Jacobus Van Zyl, toen die op zoek was naar verloren gelopen vee. Later heeft die grotten verder verkend en heeft de eerste kamer ontdekt.

De Cangogrotten worden tot de mooiste grotten van de wereld gerekend.

Kobus se Gat

Wij waren verwonderd toen we aankwamen. Op de weg stond een houten wegwijzer naar het restaurant. Het gebouw leek op een schuur. Bij het betreken van het gebouw zagen wij dat er geen stenen vloer in lag maar harde aarde. De tafels stonden in een vierkant en aan iedere tafel stond een barbecue, waar de gastvrouw het vlees op bakte. Het was zeer gezellig. Het eten is typisch Zuid Afrikaans maar lekker. Alles, zoals brood en vlees werd ter plaatse gebakken.

Struisvogelboederij

Na het zuid Afrikaans diner reden we naar een struisvogelboerderij. Kregen er een rondleiding, zo kregen wij ook een schouder massage van de de struisvogels, wij konden letterlijk en figuurlijk op eieren lopen, hen eten geven.
Na de rondleiding keken onze dames uit naar het boetiekje wat aan de boerderij verbonden was. Iedere dame wenste iets kopen dat dat uit struisvogelleder gemaakt was. Maar ze waren teleurgesteld gezien er niets was dat hen kon bekoren. Er bleef dus niets anders over dan op zoek te gaan naar een typische winkel. Deze winkel vonden we in het centrum van Oudsthoorn.

Bijna iedereen kocht iets specifieks dat gemaakt was uit struisvogelleder. De dames waren allemaal tevreden.

Magic Moments.

Om 19.00 uur stond een wagen ons op te wachten welke ons naar de plaats van het gebeuren bracht. Alles werd verzorgd door het orkest Magic Moments.

Het was een onvergetelijke avond, er werd gezongen, gedanst en gegeten.

Om 23.00 uur werden wij terug naar het hotel gebracht en iedereen was vol lof over de avond.