Thailand

Thailand verkennen in drie weken en volgende steden werden aangedaan: Bangkok - Kanchanaburi - Ayutthaya - Khao-Yai - Maha Sarakham - Mukdaham - Khong Chiam - Surin - Ko-Chang

Blader verder met pijltjes bovenaan
Thailand

Thailand

Bangkok

Bangkok is de hoofdstad en met 8.280.925 geregistreerde inwoners (2010) tevens de grootste stad van Thailand. De bevolking van de hele agglomeratie Bangkok, die zich tot buiten de grenzen van de gelijknamige provincie uitstrekt, wordt geschat op zo'n 15 miljoen inwoners. De stad is gevestigd op de oostelijke oever van de Menam (Chao Phraya-rivier), dicht bij de Golf van Thailand. Foto: Aflossing van de wacht aan het Koninglijk Paleis

lees meer
Bangkok

Aflossing van de wacht

Kanchanaburi

Kanchanaburi is een stad in Centraal-Thailand. Kanchanaburi is hoofdstad van de provincie Kanchanaburi en het district Kanchanaburi. De stad telde in 2000 bij de volkstelling 52.119 inwoners en ligt aan de samenvloeiing van de Khwae Yai en de Khwae Noi rivieren die tezamen de Mae Klong rivier vormen. De brug is onderdeel van de Birmaspoorlijn (of dodenspoorlijn), die door dwangarbeiders tijdens de Tweede Wereldoorlog werd gebouwd in opdracht van de Japanners. Naar schatting meer dan 100.000 mensen stierven door uitputting en ziekte tijdens de aanleg van de spoorlijn.

lees meer
Kanchanaburi

Tiger Tempel

Ayutthaya

Ayutthaya kan verwijzen naar: • Changwat Ayutthaya, een provincie in het zuiden van Thailand. • Amphoe Phra Nakhon Si Ayutthaya, het hoofddistrict van de gelijknamige provincie in het zuiden van Thailand. • Ayutthaya (stad), de moderne hoofdstad van het district als van de gelijknamige provincie in Thailand. • Historisch Park Ayutthaya, de hoofdstad van het voormalige koninkrijk Ayutthaya en behoort tot het Werelderfgoed. • het koninkrijk Ayutthaya, een oud Thais koninkrijk met als hoofdstad de plaats Ayutthaya

lees meer
Ayutthaya

Ruine van de Tempel

Khao-Yai

Khao Yai was Thailands eerste nationale park. Het werd opgericht in 1962. In het park is geen permanente menselijke bewoning. Khao Yai nationaal park heeft een oppervlakte van 2168 vierkante kilometer en is gelegen op zo'n 180 kilometer ten noordoosten van Thailands hoofdstad Bangkok. De vegetatie van het park is voornamelijk tropisch regenwoud. Behalve een flora van 3000 soorten is ook de fauna binnen het park vrij uitgebreid aanwezig. Hier leven bijvoorbeeld nog tijgers in het wild. Naast tijgers leven er in het park onder andere ook beren, Aziatische olifant, makaken, gibbons, wilde zwijnen, herten, wilde honden en wilde katten (Bengaalse tijgerkat, Marmerkat, Vissende kat en Aziatische goudkat Onder de vele vogelsoorten bevinden zich Neushoornvogels zoals de Dubbelhoornige neushoornvogel. In totaal meer dan 70 soorten zoogdieren en 300 vogelsoorten.

lees meer
Khao-Yai

En vissen maar

het meer krioelde van de vissen

Maha-Sarakham

rakham (ook wel Mahasarakam) is een stad in Noordoost-Thailand. Maha Sarakham is hoofdstad van de provincie Maha Sarakham en het district Maha Sarakham. De stad telde in 2000 bij de volkstelling 51.881 inwoners.

lees meer
Maha-Sarakham

De dames

Foto genomen tussen de wortels van de vredesboom.

Rustdag

Vandaag een ontspannende dag met op het einde een BBQ aangeboden door de schoonouders van collega Peter.

lees meer
Rustdag

CIC - Boys

Collega's werkzaam in Gent CIC

Mukdaham

Hier bezochten we ook één van de zovele tempels die Thailand rijk is. Alhoewel wij wij er zoveel al gezien hebben doch blijven ze boeiend om naar te kijken.

lees meer
Mukdaham

Vervoermiddel

Khong Chiam

Khong Chiam is een plaats in de amphoe Khong Chiam in changwat Ubon Ratchathani. De plaats ligt bij de plek waar de Mun uitmondt in de Mekong. Het wordt ook wel de "tweekleurige rivier" genoemd. Khong Chiam ligt tegen de grens met Laos aan.

lees meer
Khong Chiam

prachtige rotsformatie

Surin

Surin is een stad in Noordoost-Thailand. Surin is hoofdstad van de provincie Surin en het district Surin. De stad telde in 2000 bij de volkstelling 41.487 inwoners. Jaarlijks vinden in de stad het olifantenfestival plaats. Dit spektakel is prachtig en meer dan 300 olifanten doen mee aan dit spektakel.

lees meer
Surin

voorstelling van de olifanten

Ko-Chang (eiland)

Ko Chang is het op een na grootste eiland van Thailand. Het is een deeldistrict (King Amphoe) van de provincie Trat. Het is bereikbaar per boot vanaf Leam Ngop. Er zijn stranden en er is bos. In het binnenland liggen bergen. De hoogste berg is de 744 meter hoge Khao Jom Prast. De westkust is het meest toeristische deel van het eiland met van noord naar zuid de volgende stranden: Chang Noi Beach - Sai Khao Beach - Khlong Phrao Beach - Khai Bae Beach Het vissersdorp Bang Bao met even voorbij deze plaats een zeer rustig strand. Sai Khao Beach is de grootste plaats op het eiland. Het staat ook bekend als "White Sand Beach". Men treft er winkels aan en vele reisbureaus, die zich richten op toeristen. Verder is er nog een "klein Pattaya". De overige stranden bestaan vrijwel uitsluitend uit horeca-gelegenheden, meestal in de vorm van resorts. Vanuit Khlong Phrao Beach gaat een weg landinwaarts naar de grootste waterval van het eiland: Khlong Phlu. Het vissersdorp Bang Bao is bijzonder, omdat het vrijwel helemaal op palen in zee is gebouwd. Men vindt er veel winkeltjes, restaurants en ook enige accommodatie.

lees meer
Ko-Chang (eiland)

Bananen

Ze waren nog lekker ook